Cursuri Alternative Un blog despre viață - din Asia, România, și dintre cele două

Despre

Despre ce e vorba

Ionuț Bizău - așa mi se zice. Trăiesc în Bali din februarie 2020 și vreau să scriu aici despre viața în Asia și viața la țară în România. Nu așa mult jurnal de călătorie. Las pe alții mai plimbăreți să scrie despre hoteluri și despre unde e mâncarea mai bună. Eu după ani mulți de călătorit mi-am dat seama că de fapt nu îmi prea plac călătoriile. Îmi place să stau locului și să trăiesc. Doar că… iarna la țară în România unde am stat 6 ani e un pic cam greu, așa că am decis să alternez viața la țară cu viața în țările calde.

Din 2013 până în ianuarie 2020 am trăit într-un sat numit Cuptoare, unde am cumpărat o casă veche și am restaurat-o. Am stat acolo aproape continuu și m-am încălzit cu lemne din propria pădure. Abia aștept să revin. La vară. Aș fi stat și vara 2020 dacă nu m-ar fi prins pandemia în Bali.

În 2012 am trăit în Jogja, un orășel drăguț din insula Java. Am ajuns acolo după aproape un an de plimbat prin Asia - o parte cu bicicleta, restul cu trenuri, autobuze, vapoare, etc. Asta dupa 4 ani si jumătate de Beijing, unde am trăit începând cu 2007.

Înainte de Beijing am trăit în Cluj-Napoca - de când m-am născut (1984) până în 2007. Am plecat în Asia la 22 de ani din curiozitatea de a vedea altceva. Prin Europa mă plimbasem un pic și aveam deja o idee și mi-am zis că pot oricând reveni să văd mai mult, iar America nu m-a atras niciodata.

Mai am un site în limba engleză, unde mai scriu despre mine sau pe diverse alte subiecte.

Aici pe Cursuri Alternative vreau să scriu în română, despre alternative. Alternative la ce? La viața aia cu muncă la corporație, apartament la bloc luat în rate și mașină în leasing. Pe aia o știm cu toții. Care sunt alternativele? Sunt multe. Pentru mine au fost mutatul la țară și o viață semi-nomadă între Europa și Asia. Sper să inspir și pe alții să iasă din cutii.

Și totuși, de unde downloadez cursurile?

Nu există cursuri. Exista doar cursuri. Dupa cum zice DEX-ul:

CURS, cursuri, s. n. I. 1. Mișcare a unei ape curgătoare în direcția pantei. 2. (Înv.) Mers (repede). II. Fig. 1. Trecere, durată, interval (de timp).

Nu ofer cursuri. De fapt, nu cred în cursuri. Eu nu prea m-am împăcat cu școala, iar facultatea pe care am început-o ca tot omul nu am mai terminat-o. Prezint doar alternative și ofer informații care pot fi utile altora în definirea propriului curs.